BALAYAGE MELÍR

 

Ennek a tökéletes technikának köszönhetően a vendég haja olyan hatást kelt, mintha éppen egy napsütötte tengerpart homokos strandjáról érkezett volna meg, a nyüzsgő nagyváros forgatagába. 

 

Az igazán természetes megjelenés.

A festés során fontos figyelembe venni, hogy a vendég milyen színű, hosszúságú és szerkezetű hajkoronával rendelkezik, ugyanis a szakemberek ehhez igazodva tudják elkészíteni számára a tökéletes napszítta balayage hatást. 

Ez a festési forma sokkal finomabb, lágyabb és természetesebb színátmenetet kölcsönöz, így akár világosabb, akár sötétebb tónust is választhatunk, hiszen végeredményképpen nem lesznek nagyon élesen elkülönülő, kontrasztos átmenetek a hajban, csak néhány, lágy szín dimenzión átívelő tincsünk.

 

Kinek is ajánljuk?

A balayage technika maga a végtelen lehetőségek tárháza. 

Ha esetleg még sosem festetted a hajad, ez a stílus egy visszafogott, mégis a maga érzéki módján látványos kezdet is lehet számodra a hajfestés izgalmas világában. Ha azonban már gyakorlott vagy a többi festési technika terén, de valami másra szomjazol, mint a hagyományos melír csíkok vagy egy erőteljesebb ombre fazon, akkor is kitűnő választás lehet számodra egy természetes hatást kölcsönző balayage stílus.

 

Balayage melír Elizabeth Beauty Zugló

 

A legnépszerűbb technikák:

Természetesen a balayage festés megjelenésével – hála a kreatív fodrászoknak –, idővel a technika számos változata kiforrta magát.

 

  • BABYLIGHTS: ez a balayage egyik legvisszafogottabb és legtermészetesebb változata. A babylights ugyanis éppen arra utal, hogy a világosított tincsek vékonyak, a színek lágyak, így csak finom kontrasztot biztosítanak. A satírozott hajak között ez a típus adja vissza leginkább a napszítta hatást.
  • FLAMBOYAGE: az igazat megvallva ez a verzió ránézésre épp az ombre és a balayage keveréke, de nem hagyhattuk ki a felsorolásból. Elkészítése ugyanis teljes mértékben a balayage technikáján alapszik, a fodrász szakember szabad kézzel viszi fel a festéket a haj felületére, körülbelül középtájt. A tincsek itt is egészen a hajvékekig világosodnak.
  • ÉCAILLE: ennek a balayage melírnak a neve szintén egy francia szóból ered, ugyanis az ‘écaille’ teknőspáncélt jelent. A szó és a haj közötti összefüggés nem más, minthogy ebben az esetben a különböző árnyalatok épp úgy játszanak egymással, mintha egy teknős páncéljának színeit látnánk. A hajtő az écaille frizuráknál is sötét, a hajvégek pedig itt is világosabbak, de a festés már cikkcakk eljárással történik.