Pedikűr

Az esztétikai pedikűr célja, hogy a vendégünk lábát gyönyörűvé varázsoljuk!

A lábon található bőrkeményedéseket eltávolítjuk, hogy kizárólag a finom és puha bőr maradjon. A körmöket kívánság szerint rövidítjük, széppé formáljuk, igény szerint csiszoljuk és lakkozzuk (hagyományos lakk, gél-lakk vagy shellac).

Természetesen a kezelésből nem maradhat ki a kényeztető lábápolás sem, és zárásként, ami a legjobb az egészben: egy kis lábmasszázs!

Mire jó a pedikűr?

Lábaink egy életen át szolgálnak bennünket hűségesen, mi mégis keveset foglalkozunk velük. Az emberekben nem tudatosult, hogy mennyire oda kellene figyelni rájuk, hogy megőrizzük egészségüket. Hiszen hogyan is tudna szolgálni minket, hogyha beteg?

A lábnak sokféle rendellenessége lehet. A leggyakoribbak az ortopédiai elváltozások, amelyek például rossz cipő használata következtében alakulhatnak ki.

Rossz az a cipő, amelyik nem szellőzik kellően, túl szűk, kényelmetlen a lábnak, teljesen lapos a sarka, vagy az ellenkezője, ha túlságosan magas. Ilyenkor a láb boltozatában alakulhatnak ki deformitások. Lehet hosszanti- illetve harántboltozat-süllyedésünk. Ezek az elváltozások megfelelő korrigálás nélkül bosszantóvá, fájdalmassá válhatnak.

Kialakulnak a bőrkeményedések a talpon (haránton a leggyakrabban), sarkokon. A tyúkszemek a lábujjak között, ujjakon, talpon alakulnak ki, hosszan tartó, egy ponton történő folyamatos nyomás következtében.

Rengeteg ember szenved köröm- és bőrgombától is. A rosszul szellőző, szűk cipő viselete nagyban hozzájárul kialakulásához, ugyanis a gomba a meleg, nedves, sötét helyeket kedveli. Ha teheti, tartsa lábát szárazon (hintőpor), húzzon pamut zoknit és bőr cipőt.


Panaszaival, problémáival, bizalommal forduljon hozzánk, készséggel állunk rendelkezésére!

Pedikűr Zuglóban a 14 kerületben

Kezelés menete

  • Szemrevételezés, bőrtípus megállapítása, kizáró tényezők keresése
  • Áztatás, fertőtlenítő szappanos, bőrpuhítós vízben (bőrtípustól függően 5 – 20 perc)
  • Fertőtlenítés
  • Bőrkeményedések eltávolítása
  • Körömformázás, rövidítés
  • Igény szerint körömlakkozás vagy gél-lakkozás
  • A kezelés befejezéseként bőrradírozás majd a hatóanyagos krém felvitele.