Metal Detox

Korszakalkotó innováció a L’Oréal erejével

 

 

A tapasztalatok mindeddig végig azt mutatták, hogy a fodrászok még a legegészségesebb megjelenésű haj festésekor vagy szőkítésekor is szembesülhetnek a hajszálak töredezésével és a megbízhatatlan, előre nem látott színeredményekkel. A L’Oréal Professionnel éjt nappalá téve dolgozott azon, hogy kifejlesszen egy olyan kezelést, ami ezekre a problémákra képes látványos megoldást nyújtani. Ennek eredményeképp, az Ioanninai Egyetem közreműködésével végzett 7 évnyi kutatás után jöhetett létre az a korszakalkotó Metal Detox kezelés, ami most több szempontból is újradefiniálja a hajápolás fogalmát.A METAL DETOX KEZELÉS INNOVÁCIÓJÁNAK HÁTTERÉBEN

A hajban lerakódott fémrészecskék mennyisége függ a lakóhely vizének minőségétől, valamint a haj porózusságától. Teljesen mindegy, hogy az otthoni zuhany vagy a szalon fejmosójának vizét használjuk, még a legtisztább csapvíz is tele lehet fémrészecskékkel. Ennek oka az erózió, azaz a víz vízvezetékekre gyakorolt pusztító hatása. Ez azt eredményezi, hogy minden hajmosás alkalmával újabb fémrészecskék rakódnak le a haj belsejében, pláne, hogyha a szerkezete már egyébként is sérült. Az évek során zajló tesztelések ugyanis rávilágítottak arra, hogy a hajfestés után jelentkező töredezést és nem várt színeredményt, nem a hajszálak felszínén, hanem a belsejükben lerakódott fémrészecskék okozzák. A színváltoztatási szolgáltatások alatt (szőkítés, balayage stb.) reakcióba lépnek az oxidálószerrel, és végül ez a folyamat implikálja a negatív eredményt.

 

A KEZELÉS MAGJÁT ALKOTÓ MOLEKULA, A GLICOAMINE

A Metal Detox kezelés hatékonyságának kulcsa a Glicoamine molekula, ami képes hatást kifejteni a fémrészecskékre. Ez annak köszönhetően tud végbemenni, hogy elég kisméretű ahhoz, hogy bejusson a hajrostok belsejébe. Amint oda bejut azonnal körbefogja és megköti a fémrészecskéket, még akkor is, ha azok hajroston belüli elhelyezkedése egyenetlen. Más szóval a Glicoamine semlegesíti a fémrészecskéket, legyenek azok bárhol. Ez a felfedezés hatalmas áttörést jelent a professzionális hajfestésben, balayage készítésben és a haj szőkítésében, épp ezért folyamatosan zajlanak is a tesztelések. A márkaképviselet nemzetközi hírrel rendelkező fodrászai – elismert kutatók felügyeletével – 102 műszeres–, illetve 1000 in vivo kísérletet is véghez vittek. Az eredmények egytől egyig magukért beszéltek, hiszen a hagyományos ápolási eljárásokkal szemben:

  • a hajtöredezés kockázata valóban csökkent
  • a színeredmény megbízhatóbbá vált
  • miközben a szőkítés mértéke és a pigmentek hatáskifejtése nem módosult