Infraszauna

 

Az infraszaunába szerelt halogén infrasugárzású csövek sugárzása megegyezik a Földet érő napsugárzás infravörös sugaraival. Ezek az infrasugarak a levegőt nem melegítik fel, ezért a hőmérséklet jóval alacsonyabb, mint a hagyományos szaunákban. Az infrakabinban az infrasugaraktól izzadunk, melyek közvetlenül az emberi bőrt melegítik fel és 5mm mélyen behatolnak a felszíne alá is. Az infraszaunában már 35 – 40ºC hőmérsékleten beindul az izzadás, és a ma ismert módszerek közül ez az egyetlen, amely természetes módon hozza létre az egész szervezetre kiterjedő gyógyító hatást. A kabin maximális hőmérséklete 50 – 55ºC, így nem terheli túlságosan a szervezetet, azok is tudják használni, akiknek a hagyományos szauna nem ajánlott. (magas vérnyomás, szívbetegség, terhesség)

Infraszauna Zuglóban. Szép kártyát is elfogadunk!

A modern infraszaunák az infravörös tartományon belül optimális összetételben sugároznak, egyaránt kibocsátva infravörös A-, B- és C- sugárzást. Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás, amely a molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt. Ilyen például a vérellátottság javulása, az izomzat lazulása, a gyulladások és fájdalmak csökkenése.

 

A bekapcsolást követően azonnal jótékony hatással van ránk az infrasugár. Megélénkül a vérkeringés, és ezzel együtt javul a test oxigén ellátottsága. Hatékony méregtelenítő, használatával sokkal több salakanyag ürül ki a szervezetből, mint a hagyományos szauna esetében. A normál szaunában ugyanis a verejték 97%-a víz, míg az infraszauna használatakor csak 80% vizet vesztenek a szövetek, a fennmaradó 20% pedig a faggyúmirigyeken keresztül kijutó koleszterin, tejsav, zsírfelesleg, nehézfémek és hasonló káros a szervezetben felhalmozódott anyag. Az izzadás serkenti az anyagcsere folyamatot és a szervezet hatékony, belülről kifelé történő megtisztítását segíti elő. A hőkabin megtisztítja a kötőszöveteket és a szervezetet a savas salakanyagoktól.

 

Az infraszauna leglátványosabb hatása a bőr megfiatalítása, aminek titka az infravörös sugrzás bőr vérellátását serkentő hatása. A mélybe hatoló sugárzás javítja a bőr szerkezetét, rugalmasságát, lággyá, selymessé teszi azt. Jó hatással van az akne, a pikkelysömör, az ekcémák és egyéb bőrbetegségek kezelésére is. Az infrakabinban 30-40 perc alatt 600-800 kcal-t lehet elégetni. Kitűnően beilleszthető cellulitisz elleni programba is, hisz a laza kötőszövet gyulladását is mérsékeli, és segít eltávolítani a szövetekben pangó vízből, zsírból és salakanyagból álló gélszerű réteget.

Infraszauna Zuglóban - SZÉP kártyát is elfogadunk!

Az infrakabinban eltöltött 25-30 perc olyan intenzíven hat az emberi szervezetre, hogy hatása már az első használat után érezhető.

 

 

Színes fényterápia

A sárga szín az élénkség színe, növeli az életörömöt és a kreativitást
A zöld megnyugtat, egyensúlyt teremt és oldja a feszültséget
A kék a csend és a nyugalom színe, hatásos álmatlanság és szorongás ellen
A piros növeli az aktivitást és javítja az energia háztartást.

 

Aromaterápia

Az aromaterápia során használt illóolajoknak különösen koncentrált hatása van, a bőrön és a tüdőn keresztül a test minden sejtjéhez eljutnak.
Kétszemélyes infraszaunánkban szeretettel várjuk kedves vendégeinket.

 

Áraink :
1200,- Ft / Fő / Alkalom
2200,- Ft / 2 Fő / Alkalom