A SZOLÁRIUMOZÁSRÓL

 

Tények és tippek a barnuláshoz
szolarium kozmetika budapest zuglo elizabeth beauty
A kezdetekben volt a nap…
A nap az élet alapfeltétele
A fényén, melegén és energiáján keresztül a nap az emberek, állatok és növények életének alapfeltétele. A nap hatással van a szellemre és a lélekre. Erőt nyújt nekünk, életörömet, jó közérzetet, barnaságot és egészséget. Amikor süt a nap, akkor nem lehet minket olyan könnyen legyűrni.

 

Szép barnaság, jó védelem
Így keletkezik a barnaság
A barnaság nem más, mint a test saját napernyője a bőrben, amiért a napfény nem látható része, az UV sugárzás a felelős. Ha UV-fény éri a bőrt, akkor először a felhám egy védőréteg megvastagodással reagál (kérgesedés). Az UV-B-rész felelős a közvetett mély barnulásért. Ilyenkor ez a bőrünk pigmentrészecskéit a barna színanyag, a melanin termelésére ingerli. Amíg a “termelés” beindul több nap is eltelik. Azonban ehhez a bőr sötét színe kiváló napvédő hatást szolgáltat. Ezért olyan fontos a szoláriumban a nyaralás előtti előbarnulásnál az UV-B-rész is. Az UV-A-fény a bőrben már meglévő melanin után barnítására is hat. Ez a közvetlen, felületi barnaság azonnal megjelenni, de csak rövid ideig marad meg. A szoláriumban történő tudatos előbarnulással egy olyan bőrvédelmet lehet elérni, amely 3-5-ös fényvédő faktornak felel meg.

Szolrárium és kozmetika Zuglóban.

A szoláriumozásnál 3-5-ös fényvédő faktort lehet elérni
A szoláriumban történő előbarnulás megvéd a leégéstől.
Boldoggá tesz az UV-fény?

 

Napfény és egészség

 

Amíg a korábbi évszázadokban a sápadtság az előkelőséget jelentette, addig ma a természetes barnaság a sportosság, a vonzóság és az egészség jele. A külső megjelenés – az outfit – egyre több ember számára a személyes életstílus kifejezése. Egy vonzóan barna bőr erősíti a személyes kisugárzást. Az UV-sugárzás egészségügyi hatásai orvosilag is bizonyítottak. Így történik a D3 vitamin termelődése a testben a napfény vagy a szolárium alatt – pontosabban: az UV-B sugárzás alatt. A D3 vitamin egy fontos hormon a csontok felépítésében és csontritkulás ellen. A D3 vitamin közreműködésével épül be a csontokba a kalcium. Ennek az úgynevezett “napfényhormonnak” a számlájára azonban még további pozitív tulajdonságok is írhatók. Ez stimulálja az immunrendszert, növeli a szervezet teljesítőképességét, csökkenti a depressziót és pozitív hatással van a szívre és a vérkeringésre. A bőrbetegségek is nagy sikerrel kezelhetőek UV-fénnyel, pl. szőrtüszőgyulladás, pikkelysömör és idegzsába.
A barna bőr erősíti a személyes kisugárzást.
A napfény stimulálja az immunrendszert.
A napfény növeli a szervezet teljesítőképességét.
A napfény csökkenti a depressziót.
A napfény pozitívan hat a szívre és a vérkeringésre.

 

Gyakran feltett kérdések

 

Mennyi ideig marad meg a barnaság?
Mintegy 2-4 hét a legutolsó napozás után. A bőr természetes megújulása következtében a legfelső bőrréteg újra és újra lelökődik. Kb. 28 naponta megújul a bőr. Megfelelő ápolással – speciális szoláriumi kozmetikumokkal – a bőr barnaságát hosszabb ideig is meg lehet őrizni.

Miért nem barnul a bőr mindenütt egyformán?
A karok és a lábak belső felületei nehezebben barnulnak, mert ott a bőr kevesebb pigmentképző cellát tartalmaz, mint egyéb helyeken. Az arc sem barnul olyan jól, mert természetes módon vastagabb szaruréteggel – speciális védelem az UV-B sugárzás ellen – rendelkezik. A nyári szeplők és pigment foltok különösen sok barna pigmentet tartalmaznak, ezért sokkal gyorsabban lesznek sötétebbek, mint a bőr többi része. A bőr felfekvő részeinek a vérellátása rossz. Az oxigénhiány a melanin pigmentek csekélyebb mértékű elszíneződéséhez vezethet. A “felfekvési helyek” nélküli napozáshoz különösen előnyösek az ergonómiailag kialakított fekvőfelületű napágyak.

Mit tegyek, ha mégis leégtem?
Egy kisebb leégést legegyszerűbb hagyni elmúlni. Ez azt jelenti: egy nap kihagyás a napozásban, a bőrt hidratáló bőrápolóval bekenni és sok folyadékot inni. Erősebb leégés esetén keressenek fel egy orvost vagy kérjenek tanácsot egy gyógyszerésztől.

Hogyan lehet a nyaralási barnaságot meghosszabbítani?
Hetente egy-két alkalommal felkereshet egy szoláriumot. Néhány perces szoláriumozás teljes mértékben elegendő, hogy megtartsa a nyaraláskor megszerzett barnaságot.

SZOLÁRIUM ÁRLISTA

6 perc480 Ft
9 perc720 Ft
12 perc960 Ft
15 perc1.200 Ft
18 perc1.440 Ft

Bérlet árak

60 perc + 6 perc ajándék4.800 Ft
90 perc + 9 perc ajándék7.200 Ft
120 perc +12 perc ajándék9.600 Ft
A bérletek 3 hónapig érvényesek